
Wat vroeger onmogelijk leek, is vandaag standaard
Naadloos lassen. Elke sterveling die technisch minder onderlegd is, hoort het in Keulen donderen. Christophe Calliez niet. Integendeel. De 36-jarige lasser fleurt op. Een vaste hand, inzicht in het spel van warmte en plaatdikte, en de juiste ampères kiezen met zijn TIG-toestel: het is het plezier en de ervaring die spreken.
Als Christophe het ruwe materiaal in handen krijgt zijn het enkel platen en stukken roestvrijstaal. Hij transformeert de op maat gesneden stukken in op maat gemaakte keukenonderdelen. Van dampkap tot werkblad. Van naadloze spoelbak tot volledig inductiefornuis. “Ik zou als 18-jarige moeten zien wat ik hier vandaag maak en hoe hoog de graad van afwerking is: ik kijk mijn ogen uit. Maar ervaring doet wat met een mens. Zaken die ik tien jaar geleden onmogelijk achtte, zijn vandaag standaard. Ook al is het niet evident.”