VINTO koos voor Bossuyt Grootkeukens

25.03.19

Creativiteit, innovatie, perfectie… drie waarden die zowel Bossuyt Grootkeukens als restaurant Vinto hoog in het vaandel dragen. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat beiden mekaar zouden vinden. Het nieuwe Vinto opende zijn deuren op 4 oktober 2018. Wij vroegen chef Karel Van Oyen en gastheer/sommelier Pieter Fraeyman om een woordje uitleg.

Vinto werd volledig vernieuwd, wat mogen bezoekers hiervan verwachten?

Vinto staat -nog meer dan voorheen- voor een totaalbeleving, een moment om samen te genieten. Wij willen onze gasten meer bieden dan alleen maar lekker eten. Wij bouwen verder op details die de totaalbeleving intenser maken. Een voorbeeld is dat we bij het serveren van de wijn de klant eerst laten proeven, pas daarna geven we informatie over de wijn. We willen dat onze gast zich focust op smaak en beleving van de wijn en zich geen vooroordelen vormt gebaseerd op afkomst, jaartal of reputatie van de wijn. Zo verrassen we de klant en laten we hem/haar nieuwe smaken ontdekken.

Waar zoeken/vinden jullie inspiratie voor nieuwe creaties?

We laten ons graag inspireren door buitenlandse invloeden. We reizen veel en willen proefondervindelijk ervaren wat een meerwaarde kan bieden. Wij serveren de klassieke keuken, maar voegen extra zaken toe zodat we komen tot nieuwe combinaties en unieke ervaringen. We treden dus graag buiten onze eigen bubbel. De manier van serveren in Kopenhagen of Madrid bijvoorbeeld heeft ons geïnspireerd en wij gaan kleine details uit hun aanpak toevoegen aan de onze, zo kunnen we nieuwe accenten leggen.

Waarom kozen jullie voor jullie nieuwe keuken voor een samenwerking met Bossuyt Grootkeukens?

We vonden dat de vernieuwing die we op het bord brengen, zich moet verder zetten in het interieur van onze zaak én in de keuken. We kenden Bossuyt Grootkeukens al en wisten dat ook zij gaan voor perfectie. Toch hebben we voor onze renovatie met veel firma’s overlegd, het gaat tenslotte om een belangrijke investering. We hadden de beste klik met de vertegenwoordiger van Bossuyt Grootkeukens. Hij kende ook onze zaak. Hij was al eens komen eten en verstond ons. Hij wist waar we mee bezig waren. Dat zorgde ervoor dat de samenwerking makkelijker verliep. Er was vertrouwen. Alle beloftes werden ook zeer punctueel opgevolgd wat wij ten zeerste waardeerden.

Hadden jullie specifieke verwachtingen voor het keukenontwerp?

We hadden heel veel eigen ideeën, maar het was goed om deze te kunnen toetsen aan de ervaring van Bossuyt Grootkeukens. Zo kwamen we tot een beter concept. De samenwerking leidde tot een zeer praktische en onderhoudsvriendelijke keuken voorzien van alle moderne technologieën en gemakken. Naadloos, mooi afgewerkt, zoals wij het graag hebben.

Wij kunnen Bossuyt Grootkeukens aan iedereen aanbevelen!