Passie als familiegeheim

04.02.20

“Een chef staat 10 tot 14 uur in zijn keuken. Dan is die keuken maar beter helemaal naar zijn of haar goesting.” Aan het woord zijn Karl en Steven Bossuyt. De broers en zaakvoerders zijn even gepassioneerd voor perfect maatwerk als een sterrenchef voor een perfecte mise-en-place.

We durven alles in vraag stellen om tot een beter resultaat te komen

Voor Karl en Steven is het simpel. De perfecte keuken is cool, clean en volgens het karakter van de chef. “Elke realisatie is bij ons een creatie. Een samensmelting van de klant, de verkoper en de designer”, weet Steven. “Daarom vertrekken we van nul. We durven alles in vraag stellen om tot een beter resultaat te komen. De afwerking, de lichtinval, het materiaal, de indeling: elk detail beïnvloedt het succes van een professionele keuken.”

Zonder passie sta je nergens. Zelf iets creëren, zelf het verschil maken voor onze chefs: daar laten we onze slaap voor

Dat broers en zaakvoerders Karl en Steven uit een Bourgondische familie komen, mag niet verbazen. Eten en keukens zijn hun leven. De goesting om in de zaak te stappen als derde generatie was altijd al groot. En gelukkig. “Want zonder passie sta je nergens. Zelf iets creëren, zelf het verschil maken voor onze klanten: daar laten we onze slaap voor. We zouden het niet anders willen.” Uiteraard heeft daarbij elk zijn specialiteit. Steven is de man van de productie. Karl de verkoop.

We maken alle inox maatwerk zelf. Alles. Het is de enige manier om volledige vrijheid te garanderen in ontwerp, vorm en omvang

Niet wachten op een ander, maar zelf specifieke oplossingen ontwikkelen is een van de sleutelwoorden bij Bossuyt. Het is die gedrevenheid en drang naar vernieuwing die Bossuyt vandaag toonaangevend maakt in de professionele keukenwereld. “We maken alle inox maatwerk zelf. Alles, hé. Dat kan alleen maar als je puur vakmanschap en jarenlange ervaring in huis hebt. Zo garanderen we de kwaliteit. Natuurlijk is het intensief. Maar het is de enige manier om de droomkeuken van een chef om te zetten in de realiteit. De enige manier om volledige vrijheid te garanderen in ontwerp, vorm en omvang.”