Kleur in de keuken

03.06.19

Twee zaken die je moet weten over Nico Christiaans. Hij volgde ooit de liefde tot in Londen en is al 6 jaar een vaste waarde als installateur en technieker bij Bossuyt Grootkeukens. En ja, zijn lijf staat voor 70 procent vol met tatoeages en dat aandeel blijft stijgen. “Ik wordt er 32. Ik weet nu al wat ik krijg voor mijn verjaardag: nieuwe tattoos.” Het hoeft niet altijd een boekenbon te zijn, nietwaar?

Steven en Karl appreciëren me voor wat ik doe. Om het even hoe ik eruit zie. Hier zijn geen vooroordelen.

Buik, rug, benen, armen en binnenkort ook handen: er is amper huid op zijn lichaam die niet bedekt is met inkt. En toch is dat slechts een detail. “Steven en Karl appreciëren me voor wat ik doe. Om het even hoe ik eruit zie. Hier zijn geen vooroordelen. En als een klant vreemd kijkt, hou ik gewoon mijn trui aan. Tot ie me wat beter kent”, lacht Nico.

Plannen zijn maar plannen. Een haakse hoek op papier is niet per se 90 graden in het echt. Gelukkig zijn we goed in improviseren en oplossingen verzinnen.

Sinds hij voor een eerdere werkgever de wereld rondtrok en als 19-jarige een eigen zaak startte in Londen – “Ik was jong en verliefd” – is Nico maar wat blij dat hij vandaag de baan op gaat voor Bossuyt. “Als installateur haal ik de nieuwe keukens op in ons atelier en werk ik ze ter plaatse af.” Dat betekent dat hij alle aansluitingen, ombouwwerken en opvulstukken voor zijn rekening neemt. Daarbij is één constante: “Hoe goed de plannen van de architect ook zijn, bij een renovatie is de realiteit altijd dat tikje anders. Een haakse hoek op papier is niet per se 90 graden in het echt. Gelukkig zijn we goed in improviseren en oplossingen verzinnen. Praktisch en snel. Dat lukt bijna altijd.”