Elk ontwerp is uniek

26.03.19

Van een potloodschets een volmaakt digitaal plan maken waarbij elk detail tot zijn recht komt en waarbij functie en esthetiek hand in hand gaan. Dat is de rol van Cédric Depraetere, technische tekenaar bij Bossuyt Grootkeukens. “En nog nooit tekende ik twee keer hetzelfde. Elk keukenontwerp is anders. Altijd aangepast aan de situatie en de vragen van de chef. Puur maatwerk.”

Nog nooit tekende ik twee keer hetzelfde. Elk keukenontwerp is anders. Puur maatwerk.

Praktische looplijnen, specifieke technische eisen en een optimaal ruimtegebruik: ja, elk keukenontwerp wordt aan een scala van criteria onderworpen. “Een mooie keuken ontwerpen is niet zo moeilijk. Een mooie keuken die ook praktisch, betaalbaar en maakbaar is, is een ander verhaal. De eerste schetsen zijn een aanzet. Het is zaak om die te verfijnen tot elk onderdeel 100 procent goed zit. In samenspraak met de klant. Dat spreekt voor zich.”

Ervaring is zo belangrijk. Het is geen toeval dat de beste voetbaltrainers vaak oud-profspelers zijn. Dezelfde mentaliteit heerst hier ook.

Cédric startte zijn carrière als assistent-architect. Als technisch tekenaar werkt hij nu drie jaar bij Bossuyt. “Sinds ik hier startte ben ik onder de indruk van de ervaring die hier aanwezig is. En al die ervaring en dat vakmanschap wordt continu gedeeld en doorgegeven. Het is zoals in het voetbal: de beste trainers zijn vaak oud-profvoetballers. Diezelfde mentaliteit merk ik hier ook.”