De koning van de onderdelen

08.09.20

Een specifieke moer, een precies vijsje of complete onderdelen voor een te plaatsen keuken. Vraag Marc Slosse (58) waar het ligt in het magazijn en hij geeft je binnen de seconde het correcte antwoord. Meer zelfs: hij haalt het voor je en zet alles klaar. Met wat geluk levert hij het ook nog eens persoonlijk aan de deur.

Door de koppen bij elkaar te steken, vinden we altijd een oplossing

Als magazijnier is Marc meer dan de persoon die weet wat waar ligt. Hij is de man die feedback geeft aan de werfleiders. Die meedenkt als een onderdeel niet meteen in voorraad of te bestellen is. “De klant is koning. En soms betekent dat dat we creatief moeten zijn, dat is net de uitdaging. Door de koppen bij elkaar te steken, vinden we altijd een oplossing. Ook in samenspraak met collega’s en leveranciers. Goeie raad vragen is vaak efficiënter dan het zelf beter willen weten.”

Ik was jarenlang installateur. Aan een half woord heb ik genoeg om te weten welk onderdeel nodig is

Eigenlijk was Marc jarenlang monteur. En dat is in zijn voordeel. “Ik hoef de code van een onderdeel niet te kennen. Als ze me vertellen waar het moet voor dienen, weet ik genoeg. Aan een half woord heb ik genoeg.” Ook vandaag volstaat dat half woord, al is dat geen evidentie. Marc is een medisch wonder. Na een levensbedreigende hersenbloeding een jaar geleden neemt hij steeds meer zijn oude taken weer op. “Eerlijk: ik heb gouden bazen. Van hen krijg ik het vertrouwen en de steun om stap voor stap te herstellen. En dat lukt wonderwel.”