Als timing en overzicht heilig zijn

19.06.19

Overzicht. Het is het wapen van Jens De Splenter (32). Als werfleider en projectmanager is hij de man die alles in goede banen leidt. Met korte ei. “Anticiperen is alles. En snel inspelen op onvoorziene omstandigheden. Dat lukt wonderwel, met dank aan onze eigen productie. Onze planning zit goed en dat is van goudwaarde voor onze klanten.”

Zoeken is tijdsverlies. Ik wil meteen het antwoord weten

Neem gerust een kijkje in de mailbox van Jens. Je zal merken dat elke mail perfect geordend en gesorteerd is. Net als zijn projectmappen. En daar is een heel goede reden voor. “Ik haat het om zaken te moeten zoeken. Zoeken is tijdsverlies. Ik wil meteen het antwoord weten.” Noem het een typisch karaktertrek van een projectleider: het zijn mannen die op elk moment het overzicht bewaren en continu inspelen op vragen en situaties. Zoals Jens. “Net omdat ik veel vragen krijg, is die orde zo belangrijk. Het zorgt ervoor dat ik het antwoord voor het grijpen heb en dat het project meteen verder kan.”

Het verschil tussen een moeilijke of een vlotte werf? Voorbereiding en dubbele controles

Dat Jens wel van een uitdaging houdt, is een eufemisme. Vanaf het moment dat de keukenplannen en het -ontwerp goedgekeurd zijn, neemt hij de touwtjes in handen. “In mijn stiel is voorbereiding alles. En dubbele controles. Net daarom ga ik zelf of een collega altijd op voorhand langs de werf. Om zeker te zijn dat alle technieken klaar zijn voor een snelle uitvoering.”