WZC De Linde

WZC De Linde, Waarschoot

Eten staat voor gezelligheid, zeker in goed gezelschap. Ook voor de bewoners van WZC De Linde is de maaltijd een van de hoogtepunten van de dag. Chef Geert Silversmet zorgt ervoor dat het elke dag verrassend en lekker is. Sinds kort in een gloednieuwe, modern uitgeruste keuken.

Tijdens de maaltijd bloeien de bewoners open

In de keuken van WZC De Linde is het alle hens aan dek. Koken voor een 150-tal bewoners, zusters en personeelsleden is een hele klus. Eentje waar het negenkoppig kookteam zich graag ten volle voor inzet. Grootkeuken, maar met de gezelligheid en smaak van thuis.

Dat huiselijke gevoel waar iedereen van houdt

Samen rond de tafel in de gemeenschappelijke leefruimte. Zo eten de bewoners van De Linde. Want eten is gezellig samenzijn. Het is genieten van lekkere gerechten en elkaars gezelschap. “Vroeger schepten we de borden op in de keuken, nu wordt dat op de afdeling gedaan”, zegt chef Geert Silversmet. “Zo maken we van de maaltijd opnieuw een beleving en creëren we dat huiselijke gevoel waar iedereen van houdt. Bewoners bloeien echt open op zulke momenten.”

Meer ruimte voor de dagdagelijkse uitdagingen

Eigen aan een woonzorgcentrum is dat heel wat bewoners specifieke diëten, kauw- of slikmoeilijkheden hebben. In de nieuwe keuken is er ruimte om met die uitdagingen om te gaan. Zo is de koude keuken uitgerust met een dubbele koelkast en een diepvrieskast. In de warme keuken zijn een snelkoeler, kookketels, combisteamers, friteuses, inductievuren en een multifunctionele braadpan geïntegreerd. Een grote koelcel vervolledigt het plaatje.

Geert Silversmet: “We zijn er samen in geslaagd de beperkte ruimte optimaal te benutten. Bossuyt raadde ons onder meer een werktafel met warmtebrug aan. Zo koelt het vlees tijdens het snijden niet af. Een uitstekende tip waardoor onze bewoners nog meer genieten van hun moment.”