Wasserette

Wasserette, Nieuwpoort

Passie kruipt waar het niet gaan kan. Wibo Lemmens (33) is elektricien van opleiding, maar vandaag maakt hij samen met zijn vrouw Hannelore Vanacker (28) zijn droom waar. Een eigen restaurant. Met een knipoog.

Goed eten start met de juiste atmosfeer creëren

Van de elektrische schema’s naar de keuken. Voor Wibo is het niet eens ver gezocht. “Koken was altijd al een hobby. Als student zorgde ik voor de gerechten van mijn kotgenoten en ook nadien bleef de passie groeien.” Dus legde hij zijn boeken aan de kant voor een koksopleiding. Wasserette is het logische gevolg. Het concept van Wasserette start al bij het aperitief met leuke hapjes. “Het zorgt voor een losse sfeer en leven in de brouwerij. Lekker eten lukt niet als je gehaast bent. Tijdens het aperitieven kom je tot rust.” In Wasserette wisselen fingerfood en gerechten volgens het aanbod van de dag en het seizoen elkaar af. “Ook delen mag, of kleine porties. Alles kan, zolang het lekker en gezellig is. We brengen geen pure gastronomie, wel gastronomisch afgewerkte gerechten.” Het koppel heeft nog een extra troef achter de hand: de vader van Hannelore is slager. “Zo is er een Butchers Block: huisgemaakte charcuterie van de papa.” Trouwens, ook de naam Wasserette is geen toeval. In het statige pand vlakbij de vismijn huisde ooit een wassalon. In het interieur is die geschiedenis nog steeds subtiel zichtbaa