Taste

Taste, Leuven

Met een familienaam als Tastenhoye ligt de naam van het restaurant bij voorbaat vast: Taste. Nadat hij in Kelderman in Aalst bekroond werd met een ster, zocht chef Bart Tastenhoye met Taste zijn eigen weg: rock ’n roll en gastronomie in één concept vervat.

Een warme ontvangst, verrassende wijnen en gerechten die net dat tikkeltje anders zijn

Gastvrouw Dorotée die je verwelkomt op slippers, jeansjassen in de keuken en een sidedish geserveerd op een lamschedel. Ja, Taste is een totaalbeleving. Out-of-the-box-denken is er standaard. “De ontspannen sfeer is het allerbelangrijkste. Als we daarvoor ooit bekroond worden met een ster, graag, maar alleen als we kunnen blijven doen wat we graag doen”, klinkt het zelfbewust. Dit is gastronomie met ballen en heel veel goesting om het anders te doen. Geen verplichtingen, geen beperkingen. Enkel creativiteit, persoonlijkheid en perfecte smaken.

Ik wil niet choqueren, wel verrassen

“Een warme ontvangst, verrassende wijnen en gerechten die altijd net dat tikkeltje anders zijn”, omschrijft Bart het zelf. In Taste is er ruimte voor heerlijk eten, een stevige bohémien-aanpak en vooral veel vrijheid om het op de eigen manier te doen. En dat dit soms gepaard gaat met een levend rivierkreeftje op het bord als extra verrassing, hoort er gewoon bij. “Ik wil niet choqueren, wel verrassen. Mijn gerechten zijn geïnspireerd op de klassieke keuken met herkenbare producten”, aldus de North Sea Chef die elke dag zelf het menu voorstelt aan tafel. Kwestie van snel te kunnen inspelen op voorkeuren.