Nathan*

In het centrum van Antwerpen. Op een boogscheut van de Grote Markt. In een buurt die zich volop ontwikkelt als een nieuwe hotspot in de Sinjorenstad. Daar vind je Nathan. Chef Nathan Van Echelpoel en zijn vriendin Eva Van de Peer serveren er moderne Frans-Belgische gerechten. “Er zijn geen tafellakens, geen garçons in kostuum. Alles is los, net zoals we zelf zijn.” Nathan discrimineert niet. Jong of oud: als je houdt van lekker eten ben je er aan het juiste adres. Kiezen voor een vier-, vijfof zesgangenmenu of à la carte: aan de basis liggen altijd de pure, verse en seizoensgebonden producten.

Natuurlijk hadden we gehoopt dat Nathan een succes zou zijn. Maar we hadden nooit gedacht dat het zo vlot zou lopen

“We zijn net een jaar bezig, maar al snel had ik het gevoel dat ik mijn eigen stijl gevonden had. Eigenlijk had ik die al op voorhand. Ik wist erg goed wat ik wou: moderne variaties van klassieke gerechten. Zonder overvolle borden. Je ziet wat je eet.” De ambitie van Nathan en Eva is duidelijk: een goed draaiend restaurant. En dat lukt aardig. “We hebben er keihard voor gewerkt, maar het is vooral erg leuk als je eigen concept ook aanslaat. Ook in de keuken. De samenwerking met Bossuyt is erg transparant. De plannen waren duidelijk en het maatwerk is mooi afgewerkt. Over de indeling van de keuken lag ik wakker. Achteraf bekeken onnodig: nu slaap ik als een roos”, lacht Nathan.