Lieven Passchyn Catering

Lieven Passchyn Catering, Gistel

Met verrassende hapjes en gerechten de culinaire sleur doorbreken op recepties of feesten. Een dessert gepresenteerd als een trendy hapje. Of een Vlaamse klassieker met een twist. Cateraar Lieven Passchyn weet zijn gasten te boeien met originaliteit.

Het waw-effect creëren op recepties en feesten

Creativiteit staat voorop in de keuken van Lieven Passchyn (31). Als er niet druk wordt gewerkt voor een cateringopdracht, experimenteert hij met nieuwe gerechten en originele presentaties. Op veel recepties worden dezelfde hapjes geserveerd. Maar niet bij Passchyn. “Zakenmensen hebben soms meerdere bijeenkomsten per week. Ook hen wil ik kunnen boeien. Het waw-effect kan ook op een receptie”, zegt hij overtuigd.

Bij een traiteur krijg je de keuken zelden te zien. Een keuken als de onze schept vertrouwen

Als je bij Passchyn op bespreking gaat, kijk je zo binnen in de keuken. Een grote glazen wand geeft de bedrijvigheid aan het kookeiland volledig bloot. Een unicum voor een cateraar. “Als je langs gaat bij een traiteur, krijg je zelden de keuken te zien. Is het er proper? Wordt er georganiseerd gewerkt? Is ze professioneel uitgerust? Ik ben trots op onze keuken en ­– potentiële – klanten mogen dat zien. Een keuken als de onze schept vertrouwen.” De Bossuyt-keuken is op maat gemaakt en voorzien van alle moderne toestellen.

Daarnaast is er ook een groot kookeiland op wieltjes. Dat neemt het team van Lieven mee voor diverse opdrachten. “Ook daarvoor vonden we een geschikte partner in Bossuyt. Onze verplaatsbare keuken voldoet aan al onze wensen en noden, en is gemakkelijk mee te nemen. Zo koken we op locatie met onze eigen apparatuur. Vlotter werk voor ons, kwaliteit gegarandeerd voor de klant.”

Klassiekers met een twist

Vernieuwend koken. Het was een gewaagde keuze voor de jonge chef bij de start in 2010. “Voor mijn eerste trouwfeest was het een hele opdracht de mensen te overtuigen. Dat wist ik vooraf. Ik koos voor de lange termijn. Als ik de mensen kan verrassen met mijn creaties, is een opdracht geslaagd.” Naast recepties staan er vooral trouwfeesten op de agenda van Passchyn. Voor diners vanaf dertig personen kan je bij hem terecht. Welke formule je ook kiest, de boeiende gerechten krijg je sowieso.