Hostellerie Saint Nicolas**

Hostellerie Saint Nicolas**, Elverdinge

Er waait een frisse wind door restaurant Saint Nicolas in Elverdinge. De gevestigde waarde met twee sterren steekt in een nieuw jasje. De voormalige dokterspraktijk werd helemaal gestript voor een totaalrenovatie. Het resultaat: een sfeervolle zaal en dito binnentuin waar de gasten gastronomie ten volle beleven. En in de uitgebreide keukens? Daar is werken puur plezier.

Een volledige make-over voor ons restaurant

Belgische gerechten met een twist: daarvoor moet je in Saint Nicolas zijn. Chef Franky Vanderhaeghe en zijn vrouw Sandra krijgen er sinds kort versterking van zoon Michael en vriendin Marieke. Je proeft er onder meer garnalen op 3 manieren en varkenswangetjes in een eigen interpretatie. Lokale en verse producten liggen aan de basis.

Rustig genieten van lekker eten

Saint Nicolas huist ondertussen al 16 jaar in Elverdinge. “We hebben bij onze start uiteraard verbouwd, maar door de jaren heen is de lijst gegroeid van dingen die anders en beter konden”, zegt de chef. “Het nieuw interieur en de komst van onze zoon in het restaurant was hét moment voor een grondige renovatie. Nu kunnen de gasten in alle rust onbezorgd genieten van hun gerechten, dankzij onder meer de verbeterde akoestiek en het verdwijnen van onze klapdeur naar de keuken.”

Alles bij de hand voor de mise en place

Niet enkel de zaal werd aangepakt, ook de keuken onderging een transformatie. Er is een aparte hapjeskeuken, een warme en een koude keuken, een bakkerij en een patisseriekeuken. “Elk keukeneiland heeft zijn eigen inductiefornuis en koeling. De keukens zijn zo helemaal uitgerust voor een goeie mise en place. Dat werkt efficiënter en aangenamer voor de chefs.” Zeker ook dankzij de ergonomische ingrepen. De verwarmkasten hebben nu lades ipv schuifdeuren en de werkbladen zijn 1,05 meter hoog, om de ruggen gezond te houden.

De sfeer primeert

Beleving is belangrijker dan ooit bij Saint Nicolas. Zelfs het logo kreeg een update. In de nieuwe setting heeft Saint Nicolas er enkele troeven bij. Je geniet van een aperitiefje in de groene binnentuin of neemt plaats aan de grote bar, afgewerkt in natuursteen als onmiskenbare sfeermaker. “Zelfs de keuken past binnen het plaatje van een gastronomische beleving. In de patisseriekeuken werd onder het zwevende massieve inox bovenblad van het kookeiland rondom een led-verlichting ingewerkt. Na het koken, zorgt die voor sfeerverlichting in de zaal. Een goed idee van onze keukenbouwer Bossuyt.”