Eén Twee Vijf

Eén Twee Vijf, Gent

“Nu hebben we nog geen stress. Maar die komt nog wel”, lachen Lieven Cobbaut en Tomek Mroszczak. In september 2018 starten ze met één twee vijf, een eigentijdse gastropub in Gent. Een plek waar lekker eten hand in hand gaat met een sfeervolle setting.

Een eigen zaak starten was mijn doel. Lieven was daarvoor de perfecte partner

“We leerden elkaar een jaar of zes geleden kennen in het Marriott Hotel. Lieven stond er in de zaal. Ik was er kok. Het klikte meteen. Sowieso had ik altijd het doel om ooit een eigen zaak te starten. Ik wist dat Lieven daarvoor de perfecte partner was”, aldus Tomek die volgend jaar carte blanche krijgt om de keuken van één twee vijf op de kaart te zetten. Zijn ervaring in onder andere De Veranda, J.E.F. en De Ganzerik brengt hij sowieso met zich mee.

Lekkere, eerlijke en verse gerechten met een creatieve twist in een losse sfeer

In september 2018 opent de gastropub. De keukenpartner is gekozen en de voorbereidingen zijn volop bezig. “Het pand was ooit een bruine kroeg. In de goede zin van het woord. De charme is er nog steeds, maar we toveren het om tot een gezellige en moderne plek.” Tomek en Lieven serveren er een kleine kaart en originele bier- en wijnsuggesties: “Alle gerechten zijn huisgemaakt en vers. Ik hou van herkenbare ingrediënten met een creatieve twist. Dat zal in één twee vijf niet anders zijn”, klinkt het.