Brasserie Venti

Brasserie Venti, Zwevegem

Samen met je schoonmoeder een zaak starten? Zo vaak gebeurt het niet. Toch is Brasserie Venti in Zwevegem precies dat: een unieke combinatie waar Lorenzo Bruynooghe chef is en schoonmoeder Annick Lepere de zaal runt. De naam Venti verwijst naar het leeftijdsverschil tussen de twee.

Klassieke gerechten op een vernieuwende manier aangepakt

“We serveren een eigentijdse visie op de klassieke keuken”, vertelt Lorenzo. “Klassieke gerechten op een vernieuwende manier aangepakt. Het is een lichte keuken met heel wat geïnfuseerde oliën en vinaigrettes als smaakmakers, in plaats van zware sauzen.” De kaart wijzigt elke maand en is hedendaags. In combinatie met een dagelijkse lunch, een Chef Choice-menu en een aangepaste kinderkaart reflecteert het aanbod de stijl van Lorenzo: no-nonsense.

De passie en liefde in onze gerechten moet je smaken, niet voelen in je portemonnee

Brasserie Venti is gevestigd in een vroeger politiegebouw. Een indrukwekkend pand in art-decostijl in Zwevegem, voortaan met een keuken op maat. “De installatie van de keuken verliep bovendien erg vlot. In nauwelijks anderhalve week was de keuken klaar voor gebruik.” De vermelding van brasserie in de naam is een bewuste keuze, ook al is de keuken van een hoger niveau. Laagdrempeligheid is het codewoord. “We willen in de eerste plaats mensen gelukkig maken en een welkom gevoel geven aan iedereen. De passie en de liefde in onze gerechten moet je smaken, niet voelen in de portemonnee.”